2 łyżki dziennie i pozbędziecie się tłuszczu na brzuchu! Zdrowo i szybko. 

Tycie w okolicach brzucha może być spowodowane różnymi czynnikami, takimi jak genetyka, zmiany hormonalne, ale również starzenie się. Nadmiar tłuszczu w okolicy brzucha zwiększa ryzyko chorób układu krążenia, cukrzycy i niektórych rodzajów nowotworów.

Jeśli chcecie pozbyć się tego tłuszczu, musicie spalać więcej kalorii niż jecie. 

  • 125 g chrzanu
  • 3 cytryny (przed użyciem umieść je w pojemniku wypełnionym wodą i octem i pozostaw na 10 minut, aby wypłukać pestycydy)
  • 3 łyżki miodu

Dużo składników może Wam pomóc spalać tłuszcz z brzucha. Zdrowa dieta i aktywny tryb życia to wielcy wrogowie tłuszczu z brzucha. A które produkty zdecydowanie nie wypuszczać podczas tej zmiany?

1. Grejpfrut

Grejpfrut ogromnie pomaga w spalaniu tłuszczu z brzucha. Ten owoc cytrusowy jest bogaty w witaminę C, która może pobudzić układ odpornościowy, zwiększyć metabolizm i rozcieńczać tłuszcze. Inne przydatne owoce bogate w witaminę C to limonki, cytryny, mandarynki i pomarańcze.

2. Produkty mleczne

Dodanie produktów mlecznych do Twego dziennego jadłospisu może również Ci pomóc. Pytasz, jak to możliwe, jeżeli sery i mleko same zawierają dużo tłuszczu? Badania pokazują, że niedobór wapnia powoduje uwalnianie kalcytriolu do organizmu, hormonu, który przechowuje tłuszcz w organizmie.

3. Chilli

Jeśli chcecie spalić tłuszcz brzucha, dodajcie do potraw chilli. a pikantna przyprawa zawiera kapsaicynę, związek chemiczny, który zwiększa pracę metabolizmu, wspomaga utratę wagi i zwiększa poziom energii. Zdaniem ekspertów żywność bogata w kapsaicynę może spalać kalorie do 20 minut po posiłku!

4. Jabłka

Jabłka są bogate w pektynę, substancję, która zabrania komórkom wchłaniać tłuszcz i pomaga podczas absorbowania wody z potraw. Jabłka zawierają także przeciwutleniacze, substancje, które mogą zapobiegać rozwojowi zespołu metabolicznego, stan oznaczony jako nadmierny tłuszcz brzuszny lub kształt ciała – jabłko.

5. Soczewica

Soczewica jest bogata w białko i rozpuszczalny błonnik, składniki odżywcze, które stymulują metabolizm, stabilizują poziom cukru we krwi i zwiększają zdolność organizmu do spalania tłuszczu.


Agnieszka Kozlowska jest renomowaną redaktorką i specjalistką w dziedzinie marketingu cyfrowego oraz prezentacji online. Z jej ... [Więcej o autorze]

Wejdź do dyskusji