Bez cebuli w kuchni nie można się obejść. Jest podstawą dużej ilości dań, ale nie tylko ciepłych. Jest odpowiednia również do zimnych posiłków, co pokażemy Wam również my. Chodzi o sałatkę z cebuli. Dlaczego go przygotować? Smakuje wspaniale, ale cebula jest dla ludzkiego organizmu bardzo zdrowa i warto spożywać ją regularnie. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Jakie składniki będą Wam potrzebne?
Główny składnik to oczywiście cebula, bedą Wam potrzebne 3 lub 4. Zależy od Was, czy będzie ona biała lub czerwona. Następnie :
- 3 ugotowane jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka cukru
Przygotowanie
Wszystko zaczyna się od przygotowania, a ten przepis zdecydowanie nie jest wyjątkiem. Najpierw obierz cebulę, którą następnie pokrój w cienkie paski. Te staną się podstawą twojego przepisu. Włóż je do miski i dodaj łyżeczkę octu, wody i cukru. wszystko dokładnie wymieszać i zostaw marynować przez 30 – 60 minut. Dzięki temu cebula zyskuje nie tylko ciekawy smak, ale także będzie dostatecznie miękka.
Kontynuuj w przygotowywaniu sałatki
Gdy cebula jest gotowa, możesz kontynuować przygotowywanie sałatki. Nie jest to skomplikowana procedura, ponieważ tylko pokroisz jajka, które mieszasz z majonezem. Następnie dodaj do nich cebulę i dokładnie wymieszaj, aby indywidualne smaki łączyły się w jak największym stopniu. Następnie pozwól jej odpocząć przez kilkadziesiąt minut i wypróbuj.