Od kiedy znalazłam ten przepis, już nie robię knedli. Te są lepsze i szybsze. Przepis dla Was!

Istnieją dziesiątki, może setki przepisów w Internecie, jak zrobić najlepsze smaczne knedle do mięsa i kapusty, ale żaden z nich nie jest taki. Zapomnij o inny knedlach drożdżowych, ponieważ te są naprawdę smaczne, zajmują mniej czasu, a cała rodzina je pokocha, nie będą już chcieli innych.

Każdy wie, że knedel to gotowane danie z ciasta, ale każde ciasto jest czymś inne. Każda z naszych babć wkładała do ciasta inne składniki i tak jest również dzisiaj. Każdy pierożek smakował, smakuje i zawsze będzie smakować inaczej.

Jaka jest magia tego przepisu? Popatrzcie z nami na składniki i przygotowanie a sami stwierdzicie.

Składniki

  • ½ kg grubej mąki
  • 2 jajka
  • 1 kg ziemniaków

Jak przygotować?

Weźmiemy ziemniaki, obierzemy je, tak by były naprawdę czyste.

Teraz włożymy je do garnka z wodą i zagotujemy. Jeśli pozwolisz im gotować się trochę dłużej, to nie ma znaczenia. Kontynuuj opłukaniem ziemniaków i rozgnieć je tak, by było z nich puré.

Teraz dodamy jajka i mąkę i wyrobimy ciasto na klasyczny kształt knedla. Teraz weź folię spożywczą i zawiń cały stożek pierogów, aby ciasto zachowało swój kształt. Na końcach zaleca się związanie go tak, aby ciasto nie wypadało i było naprawdę mocno osadzone w folii.

Teraz znowu wsadź knedle do garnka z wodą i gotuj przez 20 minut. Knedle same miałyby wypłynąć na powierzchnię.

Wypróbujcie ten przepis i dajcie nam znać, jak Wam smakowały.


Agnieszka Kozlowska jest renomowaną redaktorką i specjalistką w dziedzinie marketingu cyfrowego oraz prezentacji online. Z jej ... [Więcej o autorze]

Wejdź do dyskusji