Będziecie zdziwieni, co się stanie, kiedy podlejecie pomidory wodą razem z jednym składnikiem, który jest używany podczas pieczenia. Ten mężczyzna to wypróbował i nie mógł uwierzyć swym oczom. Jaki wpływ miała na woda na pomidory? 

Skorupki z jajek

Skorupki jaj to skarb dla twojego ogrodu. Jako nawóz jest to korzystne dla ciebie głównie dlatego, że:

  • Zawierają duże ilości wapnia
  • W rzeczywistości są to skutecznie przetwarzane odpady
  • Działają, aby zapobiec gniciu kwiatów pomidorów

Wystarczy zmiażdżyć skorupki jaj i wlać 3 litry ciepłej wody. Mieszankę należy pozostawić do odpoczynku na co najmniej 2-3 dni. Podlewaj pomidory dwa razy w miesiącu tą mieszanką.

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie


Agnieszka Kozlowska jest renomowaną redaktorką i specjalistką w dziedzinie marketingu cyfrowego oraz prezentacji online. Z jej ... [Więcej o autorze]

Wejdź do dyskusji