Przygotowanie:
Najpierw trzeba oddzielić białka jajek od ich żółtek. Białka wsadźcie do lodówki i włączcie piekarnik na 170 stopni. W tym samym czasie roztopimy białą czekoladę na parze i poczekamy zanik ostygnie (możemy wsadzić ja za okno). Czekoladę wymieszamy z twarogiem, który powinien być w temperaturze pokojowej. Następnie dodamy żółtka i ponownie wymieszamy. Białka, które są w lodówce ubijamy tak długo, aż wytworzy się piana, którą dodamy do reszty składników i całość zamieszamy.
Przygotuj blachę do pieczenia i szklane naczynie o średnicy 15 cm. Potrzebny nam będzie również papier do pieczenia o dwóch różnych rozmiarach, jeden rozmiar położymy na dno szklanego naczynia a drugi na jej boki. Dla lepszego zrozumienia możesz zobaczyć to w filmie w czasie 2:28. Kiedy ciasto znajduje się już w naczyniu, umieść naczynie na blasze do pieczenia i nalej wodę, tak jak w filmie.
Uważaj, by piec dokładnie 15 minut, inaczej może się ciasto przykleić do naczynia. Później wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto przez kolejnych 15 minut. Po upłynięciu 15 minut sernik jest gotowy do spożycia. Nie zapomnij posypać go cukrem pudrem.
Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie