Cały świat szaleje z tego japońskiego sernika, na który potrzebne są tylko 3 składniki

Przygotowanie:

Najpierw trzeba oddzielić białka jajek od ich żółtek. Białka wsadźcie do lodówki i włączcie piekarnik na 170 stopni. W tym samym czasie roztopimy białą czekoladę na parze i poczekamy zanik ostygnie (możemy wsadzić ja za okno). Czekoladę wymieszamy z twarogiem, który powinien być w temperaturze pokojowej. Następnie dodamy żółtka i ponownie wymieszamy. Białka, które są w lodówce ubijamy tak długo, aż wytworzy się piana, którą dodamy do reszty składników i całość zamieszamy.

Przygotuj blachę do pieczenia i szklane naczynie o średnicy 15 cm. Potrzebny nam będzie również papier do pieczenia o dwóch różnych rozmiarach, jeden rozmiar położymy na dno szklanego naczynia a drugi na jej boki. Dla lepszego zrozumienia możesz zobaczyć to w filmie w czasie 2:28. Kiedy ciasto znajduje się już w naczyniu, umieść naczynie na blasze do pieczenia i nalej wodę, tak jak w filmie.

Uważaj, by piec dokładnie 15 minut, inaczej może się ciasto przykleić do naczynia. Później wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto przez kolejnych 15 minut. Po upłynięciu 15 minut sernik jest gotowy do spożycia. Nie zapomnij posypać go cukrem pudrem.

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie


Ewa Jadczak to matka trójki dzieci, która mieszka na przedmieściach większego miasta w przytulnym domku jednorodzinnym. Każde... [Więcej o autorze]

Wejdź do dyskusji