Już wiem, co dziś przygotuję do poobiedniej kawki. Ten przepis na tort z kondensowanym mlekiem Was zachwyci już po pierwszej porcji. 

Garnek wstawimy na mały ogień i podczas mieszania gotujemy. Gotowy krem odstawimy by wystygł.

Masło odstawimy, by stało się miękkie. Później włożymy go do miski i rozmiksujemy.

Do masła dodamy ostygnięty krem i znowu wymieszamy.

Przygotujemy blachę, włożymy papier do pieczenia i przygotujemy pierwszą warstwę ciastka. Najpierw ułożymy herbatniki a na nie wlejemy warstwę kremu. Kolejnie znowu warstwę herbatników i znowu krem. Zrobimy przynajmniej trzy warstwy.

Na sam koniec wlejemy czekoladową polewę i wsadzimy do lodówki na 4-5 godzin.

Ten przepis jest prosty, ale bardzo smaczny. Idealny dla gości lub dla najmłodszych. 

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie


Agnieszka Kozlowska jest renomowaną redaktorką i specjalistką w dziedzinie marketingu cyfrowego oraz prezentacji online. Z jej ... [Więcej o autorze]

Wejdź do dyskusji